Halaman

Followers

Wednesday, June 29, 2011

:: seronok ::

:: semlm n hari ni . agak hepy la ::
:: oke mule dgn semlm ::

:: awal2 pagi msok klas je dpt brite baik ::
:: "fi , elaun buku da masok " ::
:: dengan terujanye la dpt news tu ::
:: wah. dalam otak ni just piki satu bnde yg mmg na bli ::
:: mmg niat na bli kalo dpt elaun buku ::
:: KOMIK ::


= ni sebahagian dr 8 buah buku komik ak baru bli oke =

:: elaun buku so bli la buku kan ::
:: dengan riang hati la aku p mid dgn amoi n super ::
:: senang hati dpat masok MPH sane ::
:: bkn xmo p yg dekat2 sini ::
:: ak na p kedai buku yg besa sbb byk pilihan ::
:: mcm heaven msok kedai buku yg byk komik ::
:: aku paling suke masok kedai buku ::
:: OMG !!! ::
:: byknye pilihan smpai rambang mate ::
:: agak lame jugak pili2 komik yg da beberape bulan xbli ::
:: ade la dlm 7 buah buku ::
:: lepas kua dr kedai buku tu mmg senyum smpai tinge ::
:: oke lps tu mlm lak bli satu 1 bnde yg mmg na sgt d beli ::

:: cincin silver ::


= ni la cincinnye =

:: oooo sukenye la hai ::
:: mule2 da amik satu bntuk ni ade satu batu sbb saje na try ::
:: slalu ak bli kosong je ::
:: bile pakai ade batu nampak cm dewase plak. hihi ::
:: tapi sbb besa aku g tuka balik yg nmpak agk comey walopon bukan jenis cincin yg same ::
:: kalo ade duit lebih na beli gelang tgn silver lak yg kosong sbb simple ::
:: hehe nant la cr ::
:: bukan skang la ::
:: sbb xmo membazir sgt :: 

:: then ak puas hati sbb dapat bli uma baru dekat fisy ::
:: so die xpaya nyempit na dok dlm sangka kecik kn ::
:: mura pon mura ::
:: hee. syg rabit punye pasal ::

:: hehehe mlm lak tengok2 ade lagi satu komik yg xbeli ag se jln2 kat tesco so beli la ::
:: makne skang ni ade 8 komik ::
:: hee sukenye ::
:: ok baki duit yg byk lagi tu bole simpan sbb ape yg na d beli da beli ::
:: tak perlu ape2 lg asenye ::
:: jgn bazir da ::

:: n hari ni ::
:: epy sbb dapat luang mase dgn kamoo walopon sekejap ::
:: dapat sikit mase dgn kamoo pon da ckup ::
:: tengs yaw kamoo::





Tuesday, June 28, 2011

:: ntah ::

:: bukan hari yang baik bagi aku ::
:: sbb ak rase tertekan skang ni ::
:: sbb ape ::
:: bia je la ak saje yang tahu ::
:: xde sape pon yang akan paham ::
:: ak xkan dapat ape2 pon kalo ak bgtaw sape2 ::
:: sbb nye xde sape pon yg dapat na tolong ::
:: aku benci la rase tertekan mcm ni ::
:: seriously ::
:: due tige hari yang sgt stress bg aku ::
:: i try to make myself hepy ::
:: smile . laugh ::
:: but ::
:: inside of me . i cry ::
:: demm~~~ ::
:: hate myself at dis moment ::

:: pedih ::

:: pedih bila rase diri ni mcm di perbodohkan ::
:: sudah la ::
:: pergi kau jau2 dari hidup aku ::
:: hati aku dah cukup terase dipermainkan ::
:: terima kasih ::

Sunday, June 26, 2011

:: cerita tentang SUNDAY ::

:: oke. sesaje na becerite ttg hari ni 26 JUN 2011 ::
:: petame skali tarikh ni tarikh hari lahir abah yang tersayang incik zamani ::
:: sbb kan incik zamani ni aku ulang-alik dr cheras ke klang n klang ke cheras semate- mate na smbut ari jadi incik ni dengan famili yang lain walopon aku penat sgt2 ::
:: ye la. mne xnye. mlm sblum balik uh ak jadi volunteer dekat Dataran Merdeka sempena larian KL maraton ::
:: ye. jam 3 pagi sume kene repot dkt tpt yg da di tetapkan ::
:: sblum p ak just tdo 1 jam setengah dr jam 11 smpai 1230 ::
:: then jam 130 pg ak , adik ak n amoi grak g sne ::
:: mmg awl kitorg g sbb ak tkot xde paking ::
:: smentara na tggu tyme jam 3 pg kami lepak2 n mkn2 bekal yg ak msak ::
:: after jam 3 pas kami repot ak di briefing ttg keje kami ::
:: aku jaga tok FULL MARATON for VETERAN MEN'S OPEN ::
:: larian bemula jam 5 pg n cik tu habaq by 630am kene ada dkt tpt penamat ::
:: sbb ??? ::
:: anggaran masa pelari sampai dlm mse 2 jam ::
:: semantare na tggu jam 6 ni mmg la mengantok ::
:: tpt tido kami ni spesel sikit ::
:: dkt tga jalan dkt dataran merdeka ::


:: seeee . mmg men bantai tido je kat jalan ni ::
:: kering habis ::
:: mule2 takot gak polis halau ::
:: tapi bile da tdo xde sape kaco so mmg troskan la tdo ::
:: tapi tdo pon x bape lena ::
:: ye la. tpt tido xselesa ::
:: jam 630 tpt incik tu pggil soh dok kat finishing line ::
:: ok . jam 7 lbi da ada yg smpai tp bukn kategori ak ::
:: mmg ak tetbe jd cuak ::
:: ye la na kalung no kat pelari yg datang seramai 5 org ::
:: kalo dtg serentak xke kelam kabut nak bubuh tag tu sorang ::
:: ape2 pon alhamdulillah la semua selesai dgn lancar ::
:: lpas abis n da d beri elaun sume baru la ak gerak balik kapar ::
:: dalam keadaan penat n mengantok ak pakse diri drive balik ruma sbb abah tersayang ::
::rsenye sbbkan terlalu leti ade la jadi sumting yg xkene dgn aku neyh ::
:: petame ::
:: ak na amik cawan dgn x sengaje ak bg langga botol minyak cap kapak dgn cawan smpai bederai2 dkt lantai ::
:: kedue::
:: mase na amik cawan na hidang kat pak sdare ak sume cawan yg aku amik tu jatoh golek2 dekat lantai ::
:: samat sbb die x pecah . fuuuhhhh . selamat ::
:: ketige ::
:: ni yg paling ak xbole trime ::
:: mse ak g lek kek ak nak ltak kek dkt blakang n mse ak na tutup pintu krete tu ::
:: dgn x pasal2 ak tehempas pintu dkt muke ak sendiri ::
:: ak rase da elak tp ntah la tekene jgak ::
:: n mse tu kepale bedesing sgt2 ::
:: penin n kalo bole ak na menangis meraung2 kate saket ::
:: bwk kete balik uma mmg la sgt penin plus die bg hadiah ::
:::: BENJOL::
:: a'ah kat tepi dahi ak benjol ::
:: sakit sehingga menjilat jari ::
:: tapi yang best lak ari ni ::
:: da bebulan ak cari na mkn cendol ::
:: ri ni ak ajk la sorang kwn ak p mkn cendol name die SUPER n die kate ok ::
:: mgkin ade rezeki ak na mkn cendol kedai tu bukak n ak mkn cendol plus laksa ::
:: huuuu. nikmatnye la dapat mkn lps da lame na mkn x dpt2 ::
:: seronok x tehingga ::
:: sampai ruma lepas saje mand mmg ak pengsan la sbb ak sgt x cukup tido ::
:: ape2 pon walopon satu hari yg sgt memenatkan n ade yg menyakitkan ak. ak tetap hepy ::
:: sbb ??? ::
:: dapat bekumpul dgn famili walopon sekejap ::
:: dapat wat keje amal walopon tepakse sengkang mate tak tido ::
:: dapat cari benda yang ak dah lama nak sangat ::

Saturday, June 25, 2011

:: buntu ::

:: aku buntu ::
:: untuk berfikir ::


:: ape yang terbaik tok aku lakukan ::
:: apa yang terbaik tok diri aku ::
:: apa yang terbaik tok diri kamoo ::
:: jauhi kamoo ??? ::
:: pergi dari hidup kamoo ??? ::

:: buntu ::

:: kamu . kamu. kamu ::


:: it just a song ::   

video

:: Tak pernah terpikir olehku ::
::Tak sedikitpun ku bayangkan ::
:: Kau akan pergi tinggalkan kusendiri ::

:: Begitu sulit kubayangkan ::
:: Begitu sakit ku rasakan ::
:: Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri ::

:: Dibawah batu nisan kini ::
:: Kau tlah sandarkan ::
:: Kasih sayang kamu begitu dalam ::
:: sungguh ku tak sanggup ::
:: Ini terjadi krna ku sangat cinta ::

:: Inilah saat terakhirku melihat kamu ::
:: Jatuh air mataku menangis pilu ::
Hanya mampu ucapkan ::
:: Selamat jalan kasih ::

:: Satu jam saja kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku ::
:: Namun bagiku melupaknmu butuh waktuku seumur hidup ::
:: Satu jam saja kutelah bisa sayangi kamu di hatiku ::
:: Namun bagiku melupakanmu butuh waktu ku seumur hidup ::

Friday, June 24, 2011

:: perasaan ::

:: tak semestinya bila kita sayangkan seseorang tu kite akan dapat memiliki diri die ::
 
 
:: kenape aku mesti sygkan diri kau ::
:: kadang-kadang ak rase bodoh sbb aku sayangkan kau ::
:: kenape lah ak mesti ade perasaan tu pada diri kau ::
:: ak pon tak taw nape aku sayang kan kau ::
:: sbb sayang kan kau la aku rase sayang tu makan diri aku ::
:: sbb aku taw sayang aku tu x semestinye aku dapat kau ::
:: mustahil terjadi semue tu ::
:: menyayangi diri kau adalah perkara terbaik aku lakukan dalam hidup aku ::
:: memiliki diri kau adalah perkara yang mustahil bagi aku dalam hidup aku ::
:: biarkan saja rasa itu ::
:: atau menjauh ::
:: jauh dari kau ::

 
::  kau bukan milik aku ::
:: hari ini ::
:: esok ::
:: dan selama-lamanya ::

Thursday, June 23, 2011

:: jangan ::

:: jangan ambil orang yg aku sayang ::
:: kenape semua yg aku sayang yang tu jugak yang na di ambil ::
:: kenapa mesti org yang ak sayang ::
:: kenapa setiap orang yg rapat dengan aku ::
:: cukup lah sekali kau ambil orang yang ak sayang ::
:: ak relakan walaupun perit hati aku lihat kau dan dia ::
:: aku diam ::
:: aku bersabar ::
:: tapi kenapa kau na ulangi lagi perbuatan tu ::
:: kenapa mesti aku ::
:: kenapa ::
:: kenapa setiap kali aku sygkan seseorang kau cuba na ambil dia dr aku ::
:: tak cukup lagi kau dah buat skali dekat aku ::
:: jangan la buat lagi ::
:: jangan ambil orang yang aku sayang ::
:: jangan ambil ape yg ada pada aku ::
:: cukup lah ::

:: nothing much to say ::

:: ignore . ignore n ignore ::
:: everything ::
:: i just don't know whatt to say ::
:: they don't know ::
:: what i want . what i need ::
:: just try to be nice to everyone ::
:: but....... ::
:: they do hurt me ::
:: they know me nothing ::
:: i try to...hide everything as long as i can hide it ::


 
:: one's first love is always perfect until one meets one's second love :: 
 
:: Don't cry when the sun is gone,
because the tears won't let you see the stars
::
 
:: Trust no one,
tell your secrets to nobody
and no one will ever betray you
:: 
 
:: Harsh words break no bones but they do break hearts ::

Wednesday, June 22, 2011

:: menarik perhatian ::

:: just listen to dis song today ::
:: kita insan biasa by jay jay n dayang ku intan ::
:: lagu yg memberi pengajaran sebenarnye kalo kite dgar balik lirik die ::


:: oke ni  lirik die ::

Andainya dapat kuulang semula
Suatu zaman yang bernama remaja
Akan terpelihara segala milikku
Hanya buatmu

Lautan mana yang tidak bergelombang
Bumi yang mana tidak ditimpa hujan
Aku sepertimu ada waktu diburu
Oleh dosa-dosa masa yang lalu

Diriku mawar pudar warna
Tiada lagi yang istimewa
Dapat dipersembahkan
Menjadi satu lambang sucinya percintaan

Usah lagi kita persoalkan
Keterlanjuran di masa nan silam
Kusedia terima dirimu seadanya
Kita insan biasa

Diriku mawar pudar warna
Tiada lagi yang istimewa
Kusedia terima dirimu seadanya
Kita insan biasa

:: kalo di belek2 balik lirik die ni ade maksud tersurat dan tersirat dlm lagu ni ::
:: lagu ni bg aku la mcm ttg kekesalan individu ni ttg ketelanjuran or kesilapan yg pena die buat satu  mase dulu ::
:: ye manusie mmg x sempurne n mudah melakukan kesalahan ::
:: just bg ak bile denga lagu ni rupe2nye ade msg yg na di smpaikan melalui lagu ni ::
:: ak pon ta taw na explen mcm mane ::
:: just baik lelaki atau perempuan yg bercinta ::
:: jgn la becinta belandaskan nafsu semata-mata ::
:: jangan nant sbb perbuatan sendiri diri sendiri yg menyesal ::
:: bile dah jadi kite tak boleh dah na undur mase ::
:: na menyesal pon x gune ::
:: aku bukan na ingtkan org lain saje tapi diri aku sendiri jugak ::
:: ye . ak pon x lepas dari melakukan kesilapan dalam hidup aku ::
:: just aku suke lagu ni ::
:: peringatan pada kite semua ::

Tuesday, June 21, 2011

:: kenapa ::

:: kenape dan mengapa ::
:: kenape mesti jadi mcm ni ::
:: apa salah aku ::
:: kenape mesti aku ::
:: adekah aku ni tak layak untuk dapat rasa gembira ::
:: adekah aku ni tak layak untuk dapat rasa bahagia ::
:: kenapa ak mesti diperlakukan mcm ni ::
:: kenape mesti semua jadi dekat aku ::
:: kenapa mesti aku ::
:: sampai bile aku na betahan ::
:: sampai bile ak na jadi kuat ::
:: satu hari aku pasti jatuh bila hari ke hari ak jadi rapuh ::
:: kenapa mesti ak percaya ::
:: pada sesuatu yang tak pasti ::
:: akhirnye aku yg terasa. sakitnya dalam hati ::
:: menangis . merintih . tak berguna lagi ::
:: kenapa mest ak bazirkan airmata ak pada yg melukakan aku ::
:: kenapa. kenapa dan kenapa ::
:: aku hanya ingin tahu kenapa ::

Sunday, June 19, 2011

:: semua berkenaan hati ::

:: takot bile bercakap tentang hati ::
:: hati manusia. semua berbeza ::
:: dalam hati tiada siapa yg tahu ::
:: hati aku tak siapa mungkin tahu ::
:: kalo ikotkan hati aku ::
:: ak mahu taw isi hati si dia ::
:: semua yg terbuku dlm hatinya ::
:: tentang aku ::
::segalanya tentang aku ::
:: siapa ak pada dirinya ::
:: siapa ak sebenarnya di sisinya ::
:: apa yg di mahukan pada diri aku sebenarnya ::
:: jauhi aku jika satu hari hati aku pasti di lukai ::


:: hati bukan alat utk bermain ::
:: hati adalah tempat di mana adanya perasaan yg indah di dalamnya ::
:: hati bukan untuk di lukai ::
:: hati ini mahukan rasa indah itu ::

Friday, June 17, 2011

:: dah tak lame ::

:: kamoo ::
:: hoooyeah ::
:: ak dapat taw kamoo dah pon sampai ::
:: alhamdulillah ::
:: selamat kamoo pegi . selamat dah kamoo balik ::
:: just hepy ::
:: senyum sampai tinge ::

:: ak akan stop story psl kamoo ::
:: takot kamoo rimas je ::
:: ckup la ak critekan psl kamoo mase kamoo xde ::
:: sbb ak just tringatkan kamoo ::
:: ini yg terakhir pasal kamoo la ye encik m.s.s ::
:: arrrghhhh rindu . hahahaha ::


Thursday, June 16, 2011

:: seusia lapan tahun ::

:: dari umur ak 13 tahun sampai sekarang 21 tahun ::
:: kire2 dah 8 tahun ::
:: ak kenal si dia ::
:: siapa ??? ::
:: azryena azmi ::

:: siape ni ::
:: kakak angkat tesyg + terbaik ::
:: ye. ak kenal die mase ak form 1 lagi ::
:: mase ak masok sekolah menengah kebangsaan perempuan kapar ::
:: ye ak skola pompuan ok. smpai la awl form 4 ::
:: ok .  sayang  die sgt meyh ::

 
:: kenangan mase sekolah dgn akak mmg best selame 3 taun ::
:: kalo na cerite. mmg byk bnde yg na d cerite la ::
:: hahaha . xpe. bia je la ak dgn die yg taw cerita tentang kami ::
:: bia kami je yg ingt kenangan2 kami mase skola ::
:: tapi ak dgn die x lame ::
 :: awl form 4 ak dpt msok teknik ::
:: ye. mse tu mmg ak kurang contact dgn die ::
:: ye la . ak skola teknik 2 taun . asrama lagi ::
:: hp pon ak x pegang kecuali ak balik ujung mggu ::
:: mmg sgt2 la jarang contact ::
:: then akak pon sambung blaja kat penang kalo x silap la ::
:: ak lak se tu baru na masok maktab ::
:: lepas tu baru la contact2 balik dgn akak sorang ni ::
:: da bape lame xjumpe die. punye la rindu ::
:: hari ni 16 JUN 2011 jam 2.30 ptg ak jumpe die balik ::
:: alolo rindunye la .die masih org yg same ak kenal dari dulu sampai la skang ni ::
:: same n xpena berubah ::
:: really miss her ::
:: so much :
:: even dpt jumpe sekejap pon ak xkesa la ::
:: dr x jumpe2 tros . bile ak da lek maktab nant lg la susa ::
:: nant akak da sambong master lg la susa. kn. kn. kn ::
:: just hope akak sentiase suksess dlm idop akak ::
:: dlm segale ape yg akak lakukan ::
:: ida sentiase doakan utk akak ::
:: harap agar hubungan kite ni xputus sampai bile2 dah ::
:: sayang akak ketat2 ::
:: sayang akak sampai bile2 ::
:: sayang akak selamenye ::

:: lagu tok akak cam yg akak taw ::
:: bertakhta di hati n my all ::




** maaf sy amik pic akak x bg taw . sy xde new pic akak . hee~

:: luv mickey ::

:: saje teringat ::

:: hy u ::
:: wah . tggl satu hari saje lg kamoo balik ::
:: if betol la tarikh yg di berikan si amoi saye ::
:: 17 JUN 2011 ::
:: maknenye isok ba tu ::
:: tarikh yg kamoo bagi 18 JUN 2011 ::
:: hee . xkesa la . yg penting tarikh2 tu dah dekat ::
:: oke. can't wait to see u ::


:: bole x balik cepat . haha ::

:: sama tapi tak serupa ::

:: nama ak ida shafifi zamani ::
:: nama dia ida shahirah zamani ::
:: oke . nama pon sipi2 same ::
:: tapi kami tak same ::
:: aku 21 tahun ::
:: die 19 tahun ::


:: c . muke kami xde same pon kan. sikit pom xde ::
:: tapi ::
:: org selalu ingt kami kembar ::
:: sampai kdg2 xdapat beze mane ak mane adik aku ::
:: jarak umo kami cume due tahun je ::
:: tapi kami mmg mcm kemba pon la ::
:: ape yg jadi kat budak kecik ni akan kene dekat aku ::

:: ** die pakai lens je ni. hihi ::
:: contohnye ::

:: die ade pegi naek gunung then die tegelincir. gedebuk..!!! jatoo ::
:: then x semene2 die sakit pinggang yg amat lah smpai susa na jalan ::
:: pada hr yg same ak de klas lambat. so bgun pon lmbat. hee~ ::
:: tyme na bangun ak xle bangun . pinggang ak sakit yg amat lah ::
:: mcm na putus ase mase tu . siyez mmg ak xbole bgun ::
:: bukan senggugut ::
:: saket sangat mcm na demam ::
:: then mmg ak x p klas la ::
:: ak cr budak ni upe2 nye die jato xle jln. kene kat ak jugak. ak pon rase jugak ::
:: then bile die demam . mami ak mmg xle dok diam la bile taw anak die demam ::
:: bukan sebab ape. da taw dak kecik ni demam die call ak lak sbb takot ak demam jgk ::
:: ye. mase die call tu mmg ak pon demam jugak ::
:: betambah2 la wiso die ok ::

:: minggu ni die ade g kinik amik vitamin dekat doc ::
:: lepas bape ari ak lak g na amik vitamin jugak . doc tu bole pulak cakap ::
:: ' u bukan dah ambil ke ubt ni' ::
:: ak cakap balik kat die ' tu adik saye doc ' ::
:: heee. ok doc pon keliru ::

:: ak jalan2 kat mall dgn famili la sblum ni ::
:: ak jalan dgn die just beze ak pakai tudung n die x ::
:: jalan dkt the store then ade pekeje tu cakap ::
:: ' eh . kemba ke tu ' ::
:: hee. ok org silap lagi la ye ::

:: mgkin org kate ni kebetulan . tapi selaloonya begitu lah ::
:: ape yg budak kecik tu kena ak mest kene ::
:: mcm mami ckp ::
:: 'hampa ni rapat sgt la sbb tu jadi lagu ni' ::
:: haha ok. name pon adik bradik ok . die je yg dekat skit dgn ak ::
:: akak2 ak mgkin usie diorg jau dr kami ::
:: so kami berdue je la ::
:: kdg2 wat keje jahat same2 . teeeet. rahaaasia . haha ::



:: mmg ade bnde yg kami same ::
:: mcm ak cakap tadi ::
:: kami sama tapi kami xserupa ::
:: ak x selembut die ::
:: ak kasar ::
:: smpaikan mase ak de boy be4 ni die ckp ak kasa . ok ::
:: ak xkesa pon org ckp kami kemba ke twin ke ::
:: die adik ak pon . bkn org len oke ::
:: dalam persamaan mesti ada jugak perbezaan kami ::


:: aku adalah aku n tetap diri aku ::
:: ida shafifi binti zamani ::

Wednesday, June 15, 2011

:: ops.silap kire ::

:: bebunge plak hati ni bile taw ::
:: upenye baki hari bukan la 4 hari lagi tapi 2 hari lagi ::
:: ye. 2 hari lg kamoo balik ::
:: dr yg ak telah di maklumkan la ::
:: hee. xlame dah kan ::
:: so so . hepy la ::
:: senyum smpai tinge ::
:: tggu kamoo balik ::
:: so bukan 4 hari tapi 2 hari ::
:: jumpe lg 2 hari oke ::
:: heee :

:: hah . da 3 ari ::

:: wuuuu ::
:: suda 3 hari ok kamoo pegi ::
:: stili mengire hari2 kamoo pulang ::
:: hari berbaki 4 hari ::
:: xlame lagi dah pon ::
:: pejam celik pejam celik smpai la seminggu nant ::
:: rindu plak kat pakcik sorang ni kan ::

:: cepat la balik oke hincik MSS ::
:: just balik . oke ::

:: yg suka . yg tak suka ::

:: kite ade bnde yg kite suke plus kite x suke dlm hidup kite ni ::
:: tak kire la bnde ke. makanan ke. minat ke . ape2 saje la ::
:: mcm tu la ak ::
:: ade bnde yg ak x suke n ade bnde yg aku suke ::

:: suke ::

:: komik ::

:: bnde yg sgt2 gile ak suke ::
:: setiap bulan mesti beli la ::
:: dulu arge komik rm6.50 ::
:: skang ni dah naik rm7.50 n ade yg rm8.50 ::
:: tapi ak mne kisah . arge brape pon ak mesti beli ::
:: dah penoh dah laci dgn komik je ::
:: utk komik ak xpena kesa pasal duit ::
:: di sebabkan 2 3 bulan seblum ni byk pakai duit na baya itu ini . ak telepas na beli komik ::
:: just tunggu duit elaun buku sem ni masok n bnde petame ak na wat ::
:: SHOPPING KOMIK . ok ::
:: jgn sape2 berani mara ::
:: name pon elaun buku so ak beli buku la ::
:: hahaha ::

:: makan ::

:: of kos la ::
:: xmo ckp byk sbb ak da pena ckp sblom ni ::
:: ak kuat mkn ::
:: ak sgt suke mkn ::
:: okeh . tu je ::

:: buah oren ::

:: buah yg mmg pling ak suke ::
:: buah oren sunkis tu ::
:: xkire la cmne pon ak suke ::
:: temasok air die la kan ::
:: ak slaloo beli air kotak oren ::
:: tapi bile piki balik air kotak tu byk gule kan ::
:: kerap minum pon bahaye ::
:: kang kene diabetis plak kang::
:: so ak da slowkan minum ayo kotak tu ::
:: jage kesihatan ok ::

:: menyanyi pluss bertarannum ::

:: haha . ni bnde pling ak suke buat ::
:: xkire kat mne pon lah ::
:: ak ske nyanyi xkire lagu ape pon ::
:: sbb kan minat ni la dr ak skola rendah smpai menengah abah ak rajin bwk ak msok petandingan karok ::
:: sijil2. piale2 byk gile ak kumpul ::
:: tapi ak bukan fanatik la smpai na jadikan bidang nyanyian tu sbgai punye utama ak na sara hdup ::
:: ak nyanyi atas dasar minat ::
:: bile ak start msok asrama ak da kurangkan masok petandingan karok ni ::
:: tapi minat ak xstop gitu je ::
:: org tgok ak mcm ni ::
:: ak boleh bertarannum ::
:: ye . ak blaja bertarannum dr ak darjah 3 mksud 9 tahun smpai ak 17 tahun ::
:: org xcaye bile ak ckp gtu ::
:: ye la ::
:: ade pggil ak ni dak liar sbb tinge ak ni de tindik 2 due2 bla tinge . ak x pakai tudung ::
:: meh ak bg taw ::
:: tinge ak tindik 2 sbb ak kene cabar dgn abah ak. ye la ak xnk abah ckp ak xkuat ::
:: so ak sahut cabaran tindik tinge . sakit xpaya ckp . tp wat2 kuat. haha ::
:: tak pakai tudung . ye tu dulu . skang ni ak slow2 na brubah ::
:: aku manusie . bkn ak bole berubah tros. pelan2 ::
:: ak tenga usahe utk berubah tok kebaikan dri ak sendri. ok done psl tu ::
 :: ok berbalik dkt cte td selain nyanyi ak bole bertarannum ::
:: ak tak tipu. mgkin tu kurniaan tuhan bakat ak ada dkt situ ::
:: ak penah ikot tilawah drpd ak zero. ta taw ape2 smpai la ak capai kejayaan dr peringkat zon, ke negeri n paling tinggi smpai kebangsaan walaupon tpt ke3 ::
:: bile ak ckp org xkn pecaye . ak xkesa pon . ak ta tipu pon ::
:: ak pon becerite bkn na berbangge dgn diri ak sbb ak pandai itu ini . ak hanye mahu berkongsi ::

:: masak ::

:: ak sgt suke masak ::
:: idola ak of cos la mami ak ::
:: ak na ak jd pandai msak sesedap mami msak walopon ak taw ak xle na lwn die pon ::
:: haha masakan mami oways yg terbaik n pertame lah ::
:: ak xkesa pon kene bebel tyme die aja ak kat dapo walopon kdg2 bingit tinge ni ::
:: yg penting ak dpt blaja dgn die ape yg die na msak ::
:: sbb tu dr lps abis spm die pcye kat ak . ble die g keje die xsempat msak ak la tukang masak tok adik2 ak ::
:: ak pon suke wat kek even ak ni xmkan kek ::
:: tapi xberkesempatan lg sbb xde oven :( ::
:: tggu la ak dah keje nant ak bole la na wat ::
:: cite2 ak selain cikgu ade jgak tepiki na jd chef tp mami xbagi. haha ::

:: pantai ::
:: tempat yg sgt ak suke na pegi ::
:: walopon smpai skang xde kesempatan na p mne2 pntai selain pntai dalam ::
:: ye la. kat kl ni mne de pantai ::
:: so ak harap nant kalo de mse terluang ak na lepak2 kat pantai ::
:: sbb pantai tempat yg paling ak na p skang ni ::

:: cincin::

:: ak sgt suke pakai cincin ::
:: lagi2 cincin silver ::
:: n cincin tu mmg jenis yg kosong je ::
:: sbb ak xske yg corak2 or nmpak complicated ::
:: just kosong n simple ::
:: tapi tu la . ak ni cuai skit ::
:: cincin ak byk hilang sbb ak ltak merate ::
:: smpai skang ni ak xpakai cincin ag pas last cincin ilang ::
:: t la ingat naik sem ni na p cr cincin baru ::

:: tak suke ::

:: chocolate ::

:: ak ta tahu nape ak tak suke sgt chocolate ::
:: ak da try tp ak xle jgk ::
:: biase kalo org bg n ak xnak die kecik ht ak amik or ak mkn ::
:: tapi mmg ak tros telan . hee ::
:: n ak akan mkn bile tyme na dtg bulan ::
:: mase tu ak akn mkn tp sikit je ::
:: so ak taw la np ak mkn chocolate ::
:: sori la. walopon nmpak sedap tp ak xbeminat ::
:: bunga ::


:: ni satu lagi ::
:: ta taw la np xsuke ::
:: kdg2 ak tgok cntik . na beli . tapi ntah tetbe jd x bminat ::
:: kat uma ni pon kalo bole ak xbg mami ak tanam ape2 pokok bunge ::
:: haha mmg free la kene maki dgn die ::
:: uma xde seri la gtu kalo xde bunge yg hiasi rumah ::
:: ok la. accepted la alasan itu ::
:: mgkin ak belom jumpe bunge yg menarik hati ak kot ::

:: pedas ::

:: ak kdg2 tingin na mkn pedas ::
:: tapi lidah ni xle na trime bnde pds ::
:: walopon skit ::
:: ak xkesa la org na kate ak ngade ke ape ke sbb pedas skit pon ta tahan ::
:: ak mmg cmtu ok ::
:: ak bukan seorang yg makan pedas ::



:: kek ::

:: haa kek bkn la satu bnde yg ak suke ok ::
:: besday ak mami ak xkan beli kek kat ak sbb die taw ak xske ::
:: n kalo beli pon beli yg kecik je sbb na bg adik bradik yg len mkn ::
:: sbb xsuke kek ak xpandai na pili kek kalo ak na beli tok sape ::
:: kdg2 dok kat kedai kek bkn men lame sbb na pili ::
:: saye bukan peminat setia kek ::

:: maths dgn sains ::

:: haha subjek paling ak xsuke la ::
:: dr skola smpai la ak masok maktab ni ::
:: ak xsuke sbb ak lemah la dlm subjek ni ::
:: bkn ak xusehe . dah . tapi mgkin ak da set dlm pale otak ak ak xsuke ::
:: so ak tak suke ::
:: bile masok mktan ak ingt xde la subjek pelik ni. tp tgok2 ade lg ak kene blaja ::
:: hah . punye la saket hati ak na kene blaja subjek tu ::
:: tapi smpai sudah la ak mmg xsuke n xdpt na trime ::
:: ta taw la nape ::
:: mayb i hate numbers .sbb tu la kot. hee ::

:: call ::

:: ah ni satu lagi ::
:: ak paling x suke org call ak. ak ta taw nape ::
:: bkn ak xbg or xnk org call ak ::
:: ye mgkin ak ni bkn jenis yg byk beckp dlm fon ::
:: sbb tu ak se ak xske org call ak ::
:: bkn ape . ak cpt blur n otomatik ak akan diam bile org tu tga beckp ::
:: n suasane akan jadi sunyi sepi ::
:: mau tak terase org yg call tu kn ::
::: itu sebetolnye ::
:: sbb tu ak lebih suke msg dr org call ::
:: sbb ak bkn jenis begayut dkt fon lame2 ::
:: ak takot org trase bile ak x beckp byk ::
:: tapi kalo ade yg call ak sedaye upaye try beborak walopon lps tu ak yg diam ::
:: ak smpai ase rendah diri  sbb ye la ak xpandai na lyn kwn2 ak yg call ak ::
:: kdg2 ak kecewe dgn kekurangan diri ak tu ::

:: rasenye tu je la sdikit sbyk yg ak le ckp sal bnde yg ak ske n xske dlm diri ak ni ::
:: kalo ikotkn de byk tapi xperlu la ak cite sume kan. smpai suda pon x abis ::
:: msing2 ade bnde yg die suke n die xsuke ::
:: ak just berkongsi ape yg ak suke n ape yg ak x suke ::
:: msing2 punya cerita msing2 . begitu juga aku ::

Monday, June 13, 2011

:: going to day two dear ::

:: hari kedua ::
:: kamoo pergi ::
:: hari berbaki lg 5 hari ::
:: ak menanti ::
:: hari ke tujuh ::
:: kamoo di sini ::
:: berdoa agar semuanya selamat ::
:: selamat lah pergi . selamatlah pulang ::
:: ungkapan ak utk kamoo ::
:: hanya menanti ::
:: setiap saat. setiap minit. setiap jam. setiap hari ::
:: utk kamoo pulang ::
:: tersenyum sendiri bila ak fikirkan kamoo ::
:: ak tunggu kamoo ::
:: ooopppsss ::



:: terlintas di fikiran ::

 :: ntah kenapa ::
:: ak rasa menyesal ::
:: sbb kenal diri kau ::
:: tapi perlu ke ak rase menyesal ::
:: tuhan dah takdirkan ak kenal dgn kau ::
:: bekwn dgn kau ::
:: tapi ntah la ::
:: mgkin ak terasa bile kau buat ak mcm ni ::
:: sbb tu ak ckp menyesal ::
:: mgkin ak xpatot ckp mcm tu ::
:: maaf lah kalo ak biadap ckp mcm ni ::
:: tapi ak mgkin terasa hati dgn kau ::
:: itu je ak bole ckp ::
: ak terasa hati ::
:: MAAF LAH ::
:: itu je yg ak ingin ucapkan ::

:: day one ::


:: ak ade hati ::
:: ak ade perasaan ::
:: ak punya rasa ::
:: ak ada rasa itu ::
:: rasa rindu ::
:: ta tahu kenapa ::
:: perlukah ada rasa itu ::
:: mestikah ada rasa itu ::
:: haruskah ada rasa itu ::
:: tapi sekarang ak rindu kamoo ::
:: sebab ??? ::
:: tak perlu ada sebab utk ak rindu kamoo ::
:: hati aku . punya ak . milik ak ::
:: ak mahu rindu kamoo ::
:: sepemergian kamoo buat ak sunyi. buat ak rindu ::
:: ye . rindukan kamoo ::
:: kamoo jau di sana dan ak di sini ::
:: menanti dan menunggu kamoo ::
:: pulang dr sana :)) ::
:: mgkin ak ta patot . punya rasa itu ::
:: tapi ak xmampu na halang perasaan itu ::
:: kerna kamoo bersama ak setiap masa ::
:: setiap kali ak perlukan kamoo ::
:: kamoo ada ::
:: akan ak hindari perasaan syg dan rindu pada kamoo ::
:: satu hari nanti ::
:: bila ak rasa sedia utk buang rasa itu ::

:: m.s.s ::


:: hehe lmbtnye kamoo balik .**pdhal baru p^^

Sunday, June 12, 2011

:: baD haBit ::

:: nama pun manusie kan ::
:: ade kurang die ::
:: same la mcm ak ::
:: ade bad habit yg ak slalu buat . n ak prasan . n ak try ubah tp x berubah ::
:: hahahaha ::

:: pertama ::

:: duduk besila ats kusi ::
:: kdg2 ak xseda bile mase ak duduk besile ats kusi . dekat  kedai makan. xkire kedai mkn mne pon ::
:: buruk rupenye duduk mcm tu taw ::
:: tapi kdg2 ak xseda pon ak buat gitu ::
:: seda2 dah duduk pom mcm tu ::

:: kedua ::
:: bile org beckp ak xske pndang just ske dga ::
:: kdg2 org mara ak sbb katenye ak xfokus ape yg diorg ckp ::
:: smpai kdg2 diorg soh ak repeat balik ape yg diorg ckp ::
:: mmg ak bole repeat balik sbb ak  denga ape yg diorg ckp ::
:: bukan ak x fokus or x denga::
:: diri ak mmg mcm tu . ak denga je . just ak ske wat bnde len smbil ak denga ::
:: da abis korg ckp baru ak bg pndangan or pendapt ak ::
:: ye. sesetgah org na kite pandang muke die bile kite ckp ::
:: mgkin die rase kite bg pehatian kat die bile die na ckp sumthing ::
:: tapi ak lak slalu wat sebaliknye ::
:: tapi kdg2 ak cube pandang muke org bile org ckp ::
:: xna ade yg trase dgn prangai ak or ckp ak kurang aja je ::
:: sedangkan ak tak bermaksud pape ::

:: ketiga ::

:: ta yakin . ta ingat dgn bnde yg ak dah buat ::
:: contoh nye. kua kerete slalu ak da lock da . kdg2 ak dah masuk dlm mall ak ingt ak x lock ag ::
:: dgn banggenye ak kua lek g car park g cek ::
:: tgok2 da lock =P ::
:: mcm baru2 ni topup ak rm30 ilang mcm tu je dlm uma ::
:: sbbnye ak x ingt n xseda mne ak letak ::
:: satu ruma ak cr dgn mami ak still xjmpe ::
:: na menangis da ilang so diam je la ::
:: my mistake ::

:: keempat ::
:: ak kuat mkn ::
:: seriously ::
:: kalo org tgok ak xbesa . kecik je. tapi nafsu mkn ak kuat meyh ::
:: ak mmg xle control ::
:: ye . se kat mktab kalo ade beger mmg ak ak mkn 2 beger double deck special ::
:: pdhal ak baru lepas mkn nasik ::
:: bukan tak bace bismillah ke doa ke ::
:: tapi ak mmg gtu ::
 :: sbb tu kalo kat uma mami ak akan prepare makanan dlm peti ::
:: mcm nuget ke hotdog ke kentang ke ::
:: ye sbb die taw mlm2 anak die yg sorg ni xkire kol 3 pg pon dok msak na mkn ::
:: tapi smpai skang berat ak xpena lebih 40 kg walopon ak ni da 21 taun ::
:: ak terase je slaloo org pggl ak kurus tp ape ak le wat ::
:: pekakkn tinge . bukan ak xmkn ::
:: smpai ak mintak doc ubt le nekkan berat bdn ak sbb ak xde masala dgn selera mkn ::
:: ye la. selera nafsu gajah la katekan ::
:: hahaha ::
:: asalkan ak sihat cukup la walopon ak ni kurus ::

:: kelima ::

:: kalo bwk kete mcm hantu ::
:: ni satu lagi. bwk kete xpena xlaju lg satu tgn ni gatal sgt suke msg ::
:: bak kate org blom kene lagi ::
:: tapi mintak sgt la xkene bnde2 yg x diingini ::
:: tapi ak mmg ngaku ak bwk kete laju lg2 kalo ak sorg2 ::
:: kalo ak bwk org ak pandai la xlaju ::
:: kete tu akan xlaju kalo ade orang ( mami,abah n nenek), org nandung ( stakat ni angah ) n budak kecik  dlm kete ::
:: kalo x jgn harap akn plahan ::
:: kdg2 ak seda bahaye tp xtahu la ::
:: pale otak x betol kot ::
:: gatal jugak na buat ::
:: alhamdulillah wat mase ni xpena lg eksiden n mintak jauh la bnde gtu ::
:: ak pena langga pon burung je kat tga jln tp tu pon ase besalah x suda ::
:: kalo boleh mintak selamat la mase memandu walopon msg n bwk laju2 tu x elok ::

:: ntah le. ak da try ubah tapi cam ak ckp . ak ni manusie biase . kdg2 seda x seda ak ulang balik buat bnde yg same ::
:: tapi ak xkesa pon kalo ade yg tego kalo tegoran tu tok kebaikan ::
:: ak bukan yg jenis cpt melatah ::
:: ak bole na trime teguran org or kritikan org selg ak mampu trime tok ak berubah ::

Friday, June 10, 2011

:: kesayangan hati ::

:: FISY ::

 
:: kesayangan hati mase ni ::
:: hadiah dr seorang kawan ::
:: muhammad asyraf asri ::
:: dapat masa larian mesra ::
:: sbb ak nak sgt rabit tu ::
:: sbbkan na tggu elaun yg lambat kua ::
:: hari2 ak g tesco nak tgok die dlm sangka ::
:: comel sgt die ::
:: sebab dlm byk2 rabit die je rabit yg byk kaler ::
:: xkire la penat ke x. hari2 ak mesti g tecso ::
:: sbb nak tgok die je ::
:: smpai org kedai pon kenal meyh ::
:: die soh booking dulu takot ade yg na beli nant telepas ::
:: tapi mase tu paham2 la elaun xmasuk so duit pon ckup2 mkn je la ::
:: so mmg kene saba je tggu elaun masok ::
:: sambil doa jgn la ade yg beli rabit tu ::
:: tapi last2 dpt jugak ::
:: just beli sangka die n brg2 die skit2 je ::
:: sbb kan die betine so sangka die kaler pink ::
:: skang die da 4 bulan dgn aku da mcm besa kucing da pon ::
:: 8 jun 2011 ak baru kasi die mengawan ::
:: bukan ape. nak tgok jugak baka die mcm mane nanti ::
:: tggu la dlm sebulan nant. kalo die bunting maknenye akan ade la baby si fisy ni ::
:: hehehe anyway ade fisy ni agk senang jgak hati ni ::
:: sbb bile rase sedey or xsedap hati aku senang ckp2 dgn fisy ::
:: mmg la die x mcm kucing kn diam je tp die manje ::
:: sangat2 manje n aku sayang die sgt2 ::
:: fisy:: 




:: ni la fisy sayang :)) ::

:: sayang dan cinta ::

:: sayang ::
:: cinta ::


:: sgt senang ungkapan itu di ucapkan ::
:: adakah kita benar tahu . paham . maksud syg dan cinta yg kita ungkapkan??? ::
:: ataupun ungkapan tu hanya di bibir sahaja ::
:: ye. aku akui. aku sendiri tidak mengerti erti sayang dan cinta yg sebenarnya ::
:: tetapi kenapa manusia senang utk ungkapkan perkataan itu ::
:: adakah itu hanya mainan bibir ??? ::
:: adakah setiap ungkapan itu hanyalah ungkapan semata-mata ??? ::
:: adakah ungkapan itu tidak memberi apa2 erti kepada si pengungkapnya ??? ::
:: kenapa mesti di ungkapkan perkataan itu jika kita tidak benar2 maksudkannya ??? ::
::kenapa mesti di ungkapkan perkataan itu jika kita tidak benar2 inginkannya ??? ::
:: kenapa mesti di ungkapkan perkataan itu jika kita tidak benar2 mahukannya ??? ::
:: setiap ungkapan memberikan sebuah pengharapan :: 
:: pengharapan yg tak pasti ::
:: sama ada benar ataupun sekadar mainan kata-kata semata-mata ::
:: ape sebenarnya erti  sayang dan cinta  yang sebenarnya ??? ::


:: In the arithmetic of love, one plus one
equals everything, and two minus one
equals nothing :: 

:: A world without love would be no world ::

::Hatred paralyzes life; love releases it. Hatred confuses life; love harmonizes it. Hatred darkens life; love illuminates it ::

::  Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable.::

:: We are all born for love.  It is the principle of existence, and its only end ::

:: one is loved ::
:: because ::
:: one is loved ::
:: no reason ::
:: is needed ::
:: for loving :: 

 

Tuesday, June 7, 2011

:: CITA ku . CINTA ku ::

:: bercerita tentang CITA KU::

:: guru , cikgu , teacher ::
:: ta pernah telintas , ta pernah tepikir ::
:: ak akan menjadi seorg guru ::
:: beberape tahun lagi sahaje :)) ::
:: ak ingt lg . guru bukan cita2 ak ::
:: ak nak jadi JURUTERA ::
:: ye . sbb tu ak masok sekolah teknik ::
:: sbb ak na jd seorg jurutera ::
:: tapi ak xsedar . ak ade kekurangan ::
:: subjek paling ak tak suke  MATEMATIK dan SAINS ::
:: MATEMATIK TAMBAHAN, FIZIK dgn KIMIA ::
:: ak sgt2 la lemah subjek ni ::
:: lulus pon bole kire bape kali la . lg2 add maths ::
:: yg ak prasan ak ni lebih dlm subjek bahase lg2 BAHASA INGGERIS ::
:: mmg subjek fevret ak ::
:: ok . masuk form 5 ak mule fikir . xbole mcm ni ::
:: aku mule befiki . ak xkan dpt capai cite2 ak na jadi seorg JURUTERA ::
:: ok. ak mule cr maklumat psl cikgu . mcm mna nak jd cikgu . boleh ke na jd cikgu ::
:: ak tanye cikgu ak ape yg die nak kalo na jd cikgu . ape yg diperlukan na jd sorg cikgu ::
:: cikgu tu cakap ' kalau awak na jd cikgu awak kene kredit subjek SEJARAH' ::
:: oh my...sejarah!!! ::
:: satu lg subjek yg ak men2 dlm kelas ::
:: xpena kredit pon . cukup2 mkn je meyh ::
:: ok . xpe . demi mase depan ::
:: ak cube . kelas tambahan ak tumpu subjek tu ::
:: ak na capai jd cikgu ::
:: kalo ada rezeki ak dalam bidang tu ::
:: mcm yg ak ckp . result spm ak 3 subjek tu ak x kredit ::
:: subjek yg berkenaan dgn bahase  ak dpt A1 ::
:: n subjek sejarah ak kredit . tekejut jgk ::
:: ok . mse tga survey na try jgk bidang kejuruteraan ni kat uitm ade org tu ckp ::
:: ' awk xkn dpt punye na jd engineer. better awk g amik bussiness je' ::
:: ak menangis mse tu . abah seelok2 nye pujuk ak ::
:: teroknye die pndang keputusan ak. ok. xpe.kau cabar ak ::
:: ak try apply utk TESL sbb result ak mmg layak tu ::
:: tp mgkin bukan rezeki ak ::
:: ak apply untuk perguruan ::
:: ye. ak d pggil utk temuduge ::
:: ak ingtkan ak xde rezeki na jd cikgu sbb ak xyakin mse temuduge ::
:: ak dah siapkan semua na masok politeknik ::
::tggl pegi je . tapi... ::
:: tegerak ht na pegi cek keputusan cikgu ::
:: ape nak kate . name ak ade untuk kemasukan JULAI 2008 dkt INSTITU PENDIDIKAN GURU KAMPUS PENDIDIKAN TEKNIK KUALA LUMPUR selama 5 TAHUN 1/2 ::
:: ak ta tau na ckp pe mse tu hanye rasa gembira ::
:: hadiah hari jadi bg mami ak sbb kemasukkan tu pd 14 JULAI 2008 iaitu pd hr lahir mami ::
:: alhamdulillah sampai hr ni ak masih meneruskan pengajian ak yg 5 tahun 1/2 ni ::
:: insyaallah lagi 2 tahun ak akan jadi seorang guru seperti yang ak impikan ::


:: kisah CINTAKU ::

:: ak manusia sama mcm org lain . ada perasaan ingin bercinta ::
:: lumrah kehidupan . setiap manusia impikan ada pasangan ::
:: begitu jugak ak ::
:: zaman pesekolahan ak lah bermulanya zaman percintaan ak ::
:: tapi ak mula serius dlm hubungan mase ak tingkatan 4 ::
:: ye . hubungan ak hampir 2 tahun lebih org yg ak sayang ::
:: smpai la ak dah mula masuk maktab ::
:: mungkin bukan jodoh ak ::
:: hubungan yg di jaga teputus mcm tu saje ::


:: sedih ??? sape yg tak sedih ::
:: tapi ape boleh kite buat. kite manusie. kite hanye boleh merancang. tuhan yg menentukan segalanya ::
:: dlm sedih ada yg cube hulurkan kasih ::
:: tapi ak rasa ak xde luck dlm percintaan ni ::
:: setiap kali aku dalam hubungan percintaan pasti ada halangannya :::
:: sehingga la sekarang ak mcm da serik ::
:: rse2 dah nak dekat setahun ak x ade hubungan serius dgn sape2 ::
:: bukan ape . rase kehilangan tu pedih ::
:: bukan ak ta mahu . ak jadi takot . ak tak berani na bg sebarang keputusan sbb ak takut ::
:: ak takut sama ada aku di kecewakan atau pun aku yg mengecewakan ::
:: aku lg senang be KAWAN. tak kire dgn sape pon ::
:: ye . ak senang mcm tu . bekawan dgn semua ::
:: tipu kalau ak cakap ak tak cemburu tgok kwn2 lain ade pasangannye ::
:: sedangkan ak . solo2 . g mne sorg2 xpon dgn kwn ::
:: tapi bile ak piki2 balik mungkin itu terbaik wat mase ni kalo ak solo je dulu ::
:: ye la . pejalanan hidup ak masih panjang. n ak pon masih belaja lagi ::
:: kenape nak terburu-buru cr pasangan ??? ::
:: kalau ada jodoh ak dengan sapa2 nant ada la ::
:: ape yg penting skang ni ak capai dulu kejayaan ak dlm hdup ak . buat mami abah bangge dgn ak dulu ::
:: lepas tu baru la ak fikir cinta ::
:: ada yg cube hulurkan cinta tapi aku mungkin belom bersedia ::
:: semuanye perlukan masa ::



:: antara CITA dan CINTA bg ak CITA ku yg utama ::

:: CINTA ku boleh ku cari ::
:: CITA ku mesti ku capai dahulu ::