Halaman

Followers

Sunday, June 26, 2011

:: cerita tentang SUNDAY ::

:: oke. sesaje na becerite ttg hari ni 26 JUN 2011 ::
:: petame skali tarikh ni tarikh hari lahir abah yang tersayang incik zamani ::
:: sbb kan incik zamani ni aku ulang-alik dr cheras ke klang n klang ke cheras semate- mate na smbut ari jadi incik ni dengan famili yang lain walopon aku penat sgt2 ::
:: ye la. mne xnye. mlm sblum balik uh ak jadi volunteer dekat Dataran Merdeka sempena larian KL maraton ::
:: ye. jam 3 pagi sume kene repot dkt tpt yg da di tetapkan ::
:: sblum p ak just tdo 1 jam setengah dr jam 11 smpai 1230 ::
:: then jam 130 pg ak , adik ak n amoi grak g sne ::
:: mmg awl kitorg g sbb ak tkot xde paking ::
:: smentara na tggu tyme jam 3 pg kami lepak2 n mkn2 bekal yg ak msak ::
:: after jam 3 pas kami repot ak di briefing ttg keje kami ::
:: aku jaga tok FULL MARATON for VETERAN MEN'S OPEN ::
:: larian bemula jam 5 pg n cik tu habaq by 630am kene ada dkt tpt penamat ::
:: sbb ??? ::
:: anggaran masa pelari sampai dlm mse 2 jam ::
:: semantare na tggu jam 6 ni mmg la mengantok ::
:: tpt tido kami ni spesel sikit ::
:: dkt tga jalan dkt dataran merdeka ::


:: seeee . mmg men bantai tido je kat jalan ni ::
:: kering habis ::
:: mule2 takot gak polis halau ::
:: tapi bile da tdo xde sape kaco so mmg troskan la tdo ::
:: tapi tdo pon x bape lena ::
:: ye la. tpt tido xselesa ::
:: jam 630 tpt incik tu pggil soh dok kat finishing line ::
:: ok . jam 7 lbi da ada yg smpai tp bukn kategori ak ::
:: mmg ak tetbe jd cuak ::
:: ye la na kalung no kat pelari yg datang seramai 5 org ::
:: kalo dtg serentak xke kelam kabut nak bubuh tag tu sorang ::
:: ape2 pon alhamdulillah la semua selesai dgn lancar ::
:: lpas abis n da d beri elaun sume baru la ak gerak balik kapar ::
:: dalam keadaan penat n mengantok ak pakse diri drive balik ruma sbb abah tersayang ::
::rsenye sbbkan terlalu leti ade la jadi sumting yg xkene dgn aku neyh ::
:: petame ::
:: ak na amik cawan dgn x sengaje ak bg langga botol minyak cap kapak dgn cawan smpai bederai2 dkt lantai ::
:: kedue::
:: mase na amik cawan na hidang kat pak sdare ak sume cawan yg aku amik tu jatoh golek2 dekat lantai ::
:: samat sbb die x pecah . fuuuhhhh . selamat ::
:: ketige ::
:: ni yg paling ak xbole trime ::
:: mse ak g lek kek ak nak ltak kek dkt blakang n mse ak na tutup pintu krete tu ::
:: dgn x pasal2 ak tehempas pintu dkt muke ak sendiri ::
:: ak rase da elak tp ntah la tekene jgak ::
:: n mse tu kepale bedesing sgt2 ::
:: penin n kalo bole ak na menangis meraung2 kate saket ::
:: bwk kete balik uma mmg la sgt penin plus die bg hadiah ::
:::: BENJOL::
:: a'ah kat tepi dahi ak benjol ::
:: sakit sehingga menjilat jari ::
:: tapi yang best lak ari ni ::
:: da bebulan ak cari na mkn cendol ::
:: ri ni ak ajk la sorang kwn ak p mkn cendol name die SUPER n die kate ok ::
:: mgkin ade rezeki ak na mkn cendol kedai tu bukak n ak mkn cendol plus laksa ::
:: huuuu. nikmatnye la dapat mkn lps da lame na mkn x dpt2 ::
:: seronok x tehingga ::
:: sampai ruma lepas saje mand mmg ak pengsan la sbb ak sgt x cukup tido ::
:: ape2 pon walopon satu hari yg sgt memenatkan n ade yg menyakitkan ak. ak tetap hepy ::
:: sbb ??? ::
:: dapat bekumpul dgn famili walopon sekejap ::
:: dapat wat keje amal walopon tepakse sengkang mate tak tido ::
:: dapat cari benda yang ak dah lama nak sangat ::

3 comments:

  1. kaan tu sape nama ek????msti hebat orang nye...macam saya.....hahaha

    ReplyDelete
  2. a'ah.....mcm 'super' hebatnye

    ReplyDelete
  3. Owh..KL Marathon yg semalam tu? aku tak pergi. hehe.

    ReplyDelete